torsdag 13 juni 2013

Mumsig banankaka.


Igår bakades det  banankaka,........efter detta recept......

Leilas banankaka 1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0.5 tsk malen kanel
(0.5 tsk malen ingefära)
(50 g valnötter)
smör och ströbröd till formen


Gör så här

1. Leilas banankaka
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten.
5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
6. Grädda Leilas banankaka mitt i ugnen, i cirka 30-35 minuter.



 Jag använder  inte valnötter eller ingefära.
Gräddade kakan minst 10 minuter till....

Receptet lånat  från recept.nu


2 kommentarer:

  1. Ååh..så gott det ser ut!! Verkar bra recept!
    Såg du visade från Provrummet igår. Du är duktig på leta fram finingar..jättesöt på dig!
    Kram,
    Annelie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är jättegod...försvinnande god!
      Kram

      Radera