lördag 10 mars 2012

Tre-rätters och Bubbel ikväll!

Förrätt knäckesticks med parmaskinka och salami

Huvudrätt Räkbakelse till mig och väninnan....maken får kycklingspett ( han gillar inte räkor!!)

Dryck Prosecco, Sesto Senso.
Här ovan ser ni efterrätten hallonsufflé, från Halv åtta hos mig. har tjuvsmakat den var supersmaskig!!!
Antal portioner: 4
Ingredienser
2 äggvitor
500 gram frysta hallon
2 dl socker
1 msk citronsaft
3 dl lätt vispad grädde
Färska jordgubbar till servering

1. Vispa äggvitorna hårda i en stor skål, smeten expanderar.

2. Tillsätt hallon, socker och citronsaft.

3. Vispa hela tiden i 15 minuter.

4. Rör ner den vispade grädden.

5. Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, täck med plastfilm.

6. Ställ i frysen.

7. Vid servering delas jordgubbarna och lägges ovanpå.

Bild och recept från recept.nu


4 kommentarer: